KansiPlayKatso elokuva Youtubessa

Ninja Phantom Heroes (1987)

What you can't see... Will kill you!

Hong Kongiin on perustettu salainen ninjaorganisaatio, josta voi tulla ongelmia, joten vankilasta kaivetaan tyyppi sitä selvittelemään. Se vankila onkin mielenkiintoinen paikka, sillä se 1) sijaitsee jossain talon raunioissa, 2) on portilla roikkuvaan lakanaan suditun tekstin perusteella oikeastaan asevarikko ja 3) sijoittuu Vietnamin sodan aikaan. Täysin merkityksettömiä yksityiskohtia, sillä se kaveri on ninja, kohtauksesta riippuen joko valkoinen tai maastokuvioinen. Lähtökohdat ovat kiehtovat, mutta ikävä kyllä loput elokuvasta kertookin sitten itse asiassa Hong Kongin triadien välienselvittelystä, sori.

Ninja Phantom Heroes on taas yksi Godfrey Hon leikkuupöydällä tähteistä tehty pyttipannuelokuva. Muualta varastetuista kohtauksista ja sen sellaisista epämääräisistä jämistä kun leikkelee kasaan elokuvaan ja dubbaa sen luovasti, niin johan on taas yksi filmi valmis. Vuosi 1987, jolloin tämäkin elokuva valmistui, oli G-Hon huippuvuosi tällä saralla: syntyi yhteensä 22 leffaa, enemmän kuin koskaan. Joukkoon mahtuu hauskojakin tapauksia, mutta Ninja Phantom Heroes ei ole yksi niistä.

Draaman kaarta, järkevää loppukohtausta ja muita sellaisia turhakkeita on tietysti turha näin tehdyltä elokuvalta odottaa, mutta kun odotukset pitää matalalla, on tämäkin katsottavissa vähin tuskin. Onhan mukana joitakin ihan hauskojakin kohtauksia, kuten vaikka autoilijaa maantiellä putkenpätkillä piinaavat mopoilijat, jotka sitten räjäyttävät lopuksi sen auton heittämällä soihdun sisään. Myös dubbaaja on tehnyt miehen työn, ja improvisoinut oikein tyylikkäästi. Vaikkapa kun pitää puhua arabiaa, heittää hän vain jotain ählämsählämiä ihan lonkalta. Ikimuistoinen dubbauselämys on myös alun vankilakohtauksen ähinä, joka kuulostaa vähän samalta kuin intissä kuuden pytyn kenttävessassa hernerokkapäivän jälkeen - mutta onneksi ilman niitä alapään ääniä.

Myös nimellä Ninja Empire tunnettu Ninja Phantom Heroes on Godfrey Hon heikompia tekeleitä, minkä vuoksi ehkä alkuteksteissäkin lukee ohjaajana Bruce Lambert. Leffa ei ole katsomisen väärti, mutta kannattaa huomata, että toinenkin Godfrey Hon elokuva tunnetaan nimellä Ninja Empire, ja se taas on ihan ok.
Arvostelun kirjoitti Are
Lue kaikki tämän elokuvan arvostelut