KansiPlayKatso elokuva Youtubessa

Elojuhla (2018)

Pentti ja Tauno perheineen ovat kokoontuneet viettämään yhdessä riemukasta alkusyksyn elojuhlaa. Se menee varsin tyhmällä tavalla pieleen alieni-invaasion johdosta ja sumpitkin jää ryystämättä.

Suomi-filmin maalaisromantiikkaa ei olekaan kyllästymiseen asti vielä parodioitu, joten tämä findie-tapaus iski minuun kiinni kuin talonpoika eloveenatyttöön. Juonen kaltainen on ehkä scifiksi luokiteltavissa, mutta suurin riemu irtoaa esiintyjien verrattoman hauskoista suorituksista. Suomifilmimäiset maneerit ja repliikit tipahtelevat oikeisiin lokeroihin mielihyväkeskuksissani, varsinkin herrasmiehet pasteeraavat kuin vuorineuvokset. Lisäksi näin itsekin ylioppilaana pystyn helposti samaistumaan ylioppilas Edviniin, joka haluaisi vain tutkia kiintoisia kortteita ja perhosia.

Kuuluu asiaan, että valittaakin täytyy. Periodinmukaisuudessa on välissä pientä hapuilua, kameratyöskentely ei ihan mätsää wanhan ajan kanssa, eivätkä tietokonetehosteet edes näin vähäisissä määrin kuuluisi minusta mukaan. Alienikin on toki asiaankuuluvan känäinen, mutta ei oikealla tavalla. Mallia aikakauden hirviödesignista olisi voinut hakea vaikka tästä.

Pitihän se sekin päivä kokea, että suosittelen katsomaan findiepätkän sen näyttelijäsuoritusten takia.
Arvostelun kirjoitti Are
Lue kaikki tämän elokuvan arvostelut