KansiPlayKatso elokuva Youtubessa

Lääkekoe (2018)

Audiovisual trip to human mind

Mielenterveyskuntoutuja Korppainen lähtee rahapulassaan mukaan lääkekokeeseen testihenkilöksi. 150 euroa siitä, että piikittävät suoneen muinaisen demonin verta - niin oliko tässä diilissä jotain huonojakin puolia?

Lääkekoe on monessakin mielessä erikoinen findie-tuotanto. Se on ensinnäkin pitkä elokuva, aiheena on huumeoutoilu ja homma on juonivetoinen - sen tavanomaisen koppa kaljaa, pari hassua tyyppiä ja sankko verta -kolminaisuuden sijaan. Totta kai niitä pöljiä hahmojakin on mukana, eihän tämä findietä olisi muuten. Esiintyjien huvittavuus muodostuu tällä kertaa yhtälöstä vakava tarinankerronta + tavalliset kadunmiehet tulkitsemassa suuria tunteita ja niin kuin on monesti nähty, tulos tästä laskutoimituksesta voi olla mitä vaan. Nyt päästään positiivisen puolelle: Lääkekokeen “näyttelijät” ovat varsin sympaattisia pipopäisiä (ja välissä paikallaan käveleviä) pökkelöitä.

Cala Companyn calacaverit pakersivat tätä tiettävästi valmiiksi vuosikausia, ja eihän siitä tietenkään sillä tavalla täysin priimaa tule. Vähän meinaa motti nakuttaa ja jakohihna luistaa, mutta kyllä tämä perille vie ihan kivasti. Korkealentoisempi juoni oli plussaa ja ihan hyvin on tasapainotettu paskanjauhantaa kaikenlaisella äksönillä pyssyttelystä miekkailuun. Kasvottomat ovat kivoja pahiksia ja efekti hyvä. Se jäi vähän painamaan, että tämä ei ollutkaan ihan niin happotrippinen tapaus kuin odotin ja annettiin ymmärtää. Voihan toki olla niinkin, että neuronit päässäni ovat uudelleenreitittyneet jo aikoja sitten outoilun sulavaa katsomista varten ja siksi isommat sen puolen kicksit jäivät saamatta.
Arvostelun kirjoitti Are
Lue kaikki tämän elokuvan arvostelut