KansiPlayKatso elokuva Youtubessa

Elää ja kuolla Kouvolassa (2017)

Gobmi Productionsin (Ahdin mahti) lyhärissä jahdataan kadonnutta Commodore 64:n kasettia, joka sisältää suuria suunnitelmia 80-luvun Kouvolan varalle. Se on niin tulenarkaa kamaa, että väki hirttää toisiaan paksusuolilla sen takia.

Lähtökohtaisestihan Suomen rumimman kaupungin käyttö kasaritoiminnan lavasteena lähentelee nerokkuutta. Uskoisin silti, että tympeämpiäkin maisemia kaupungista olisi varmasti löytynyt, ja liian usein huomaa, että ei tosiaankaan olla 80-luvulla. Itseltä ainakin kesti joku tovi alussa hoksata, että leffa edes sijoittuu sinne, joten ehkä kasariautenttisuudessa olisi saattanut olla parannettavaa. Eikä C64:n näyttönä tosiaankaan käytetty PC:n kuvaputkimonitoria! *korjaa nörttilasien asentoa* Onneksi muutoin Gobmilla on ollut kaikki Jacksonit viisikossa, sillä jälki on kivaa. Muutama otos on jopa niin nätisti rajattu, että ihan erikseen asiasta pitää tässä mainita. Kun tämä on jollain tapaa keskiarvoa enemmän näyttelijäsuoritusten varassa horjuva elokuva, niin ilahduttavasti he tuntuvat kaikki olevan parhaimmillaankin olevan kesäteatteri-dropoutteja, mikä oikein riemastutti.

Kasaritoimintaparodiahan tämä ei muuten sitten varsinaisesti ole - vaikka ehkä siltä saattaakin vaikuttaa - mutta varsin onnistunutta äksönhupailua kuitenkin. Enemmän paukkuja olisi voinut pistää kasariuteen ja hitusen liian pliisuksi jäävään tarinaan. Katsomisen arvoinen vaikka siksi, että näet mikä on minimisuoritus sille, että tissit tulevat mainituksi AEY:n arvostelussa.
Arvostelun kirjoitti Are
Lue kaikki tämän elokuvan arvostelut