KansiPlayKatso elokuva Youtubessa

Commando Ninja (2018)

Melkein sama kuin Commando, mutta ninjoilla, roboteilla ja aikamatkustavalla Nintendo Power Glovella.

Kasaritoimintaa on hankala parodioida, koska se on jo valmiiksi parodia itsestään, mutta se ei estänyt ranskalaista Benjamin Combesia yrittämästä. Aiempaa kokemusta oli pelivideoista, rahaa sai Kickstarterista (itsekin osallistuin) ja innoitusta irtosi paitsi jo mainitusta Commandosta, mutta myös Predatorista, Godfrey Hon huonoista ninjaleffoista ja enemmän yllättäen sellaisesta “toimintaklassikosta” kuin Yksin kotona. Tyylinä on vähän Wayans-veljesten (Scary Moviet ja muut) henkinen tuttujen kohtausten kuvaaminen uusiksi, mutta (omasta mielestä) hassummin. Riski valinta, koska kukaan ei ole siinä vielä oikein onnistunut.

Ei tämä ihan niin iso junaonnettomuus ollut kuin odotin. Ihan mukiinmenevää menoa, mutta ainoan kerran olin ihan fiiliksissä kun Commando Ninja sarjatulitteli kartanon pihalla ja väkeä silppoutui verimössöksi joka puolella. Sitten hoksasin miksi: sehän on melkein yksi yhteen sama klassikkokohtaus kuin Commandossa, punasoluja vain oli enemmän. Ja kas siinäpä se tämän elokuvan ongelma sitten onkin: kaikki tämä on jo nähty, parempana.

Mikä omissa ideoissa hävitään, se hyviksi havaittujen keinojen ryöstöhyödyntämisellä voitetaan: onhan voittajien konsteilla hankala feilata. Seurauksena on varsin peruskelpoa, mutta kunnianhimotonta ja helposti unohtuvaa retroroskaviihdettä.
Arvostelun kirjoitti Are
Lue kaikki tämän elokuvan arvostelut