KansiPlayKatso elokuva Youtubessa

Gong Shou Dao (2017)

Kun rahaa on kuin miljardööri Jack Malla, voi pestata vaikka alan isot nimet tekemään kungfu-leffan, jossa on itse pääosassa. Alibaballa maailman rikkaimpien miesten joukkoon noussut Ma pätkii tässä vartin mittaisessa turhamaisuusprojektissaan turpiin mm. Jet Litä, mutta hankalin homma on kumminkin ollut Sammo Hungilla kavereineen, joiden on pitänyt koordinoida taistelut näyttämään siltä kuin Ma oikeasti tietäisi mitä tekee. Valtavat raharöykkiöt ovat toki mitä mainioin motivaatio tällaisen onnistumiseen, mutta hankala sitä on silti täysin piilottaa, että tähden kungfutaidot tulevat rankan treenin sijaan taitavasta leikkauksesta ja stuntmiehen monosta.

Gong shou dao (jonka nimen merkityksestä minulla ei ole mitään hajua) on pikku spektaakkeli ihan puhdasta kungfuilua lähes täysin ilman juonta. Lyhis tehtiin tyylikkäästi ostoskeskuksen avajaisia varten, jossa varmasti joka julkisivu oli kiillotettu tapahtumaa varten yhtä huolella kuin koko tämän elokuvan ulkoasu. Kohtuu näyttävää jälkeä siis, mutta kungfuleffoissa on kyllä jo nähty sellaisia ihmeitä, että siinä joukossa ei näillä tempuilla vielä mieleen jäädä.

Kyynisempi voi sanoa, että laskelmoitua raharikkaan julkisuuskuvan putsausta, mutta haluaisin uskoa, että tästä pystyy näkemään Jack Malla olevan vielä sielun ripaus jäljellä. Joka tapauksessa trendi saisi yleistyä, siitä vaan 1% kotivideoiden tekoon. Your move, Bill Gates.
Arvostelun kirjoitti Are
Lue kaikki tämän elokuvan arvostelut