KansiPlayKatso elokuva Youtubessa

Attack on Nyege Nyege Island (2016)

Run mzungu run!

Pahamaineisen Tiikerimafian hitusen eksentrinen pomo komentaa alaisensa kaappaamaan ihastuksensa ugandalaiselta musiikkifestivaalilta, ohjeina että salaa sisään eikä kukaan saa kuolla. Kätyrit tekevät työtä käskettyä ja ryntäävät paikalle aseet laulaen — niin miten ne ohjeet menikään?

Ugandalaista actionia Who Killed Captain Alexin tekijöiltä, tällä kertaa on käyty Nyege Nyegen kansainvälisillä musiikkifestivaaleilla (ei nege nege, se tarkoittaa kiveksiä) kameran kanssa ja kuvattu siellä sitten lyhkäinen toimintaelokuva samalla. Aluksi vaikuttaa pahasti matkailumainokselta, mutta äkkiä se tilanne siitä muuttuu. Länsimaisella festarilla se olisi näinä päivinä itsemurha lähteä leikkipyssyllä laskettelemaan leikkisästi väkijoukkoon, Ugandassa kaikki on hommassa mukana ja kylpevät ihan mielellään tekoveressä myös. Jokseenkin supalystikästä menoahan siitä seuraa, sitä se täydellinen piittaamattomuus poliittisesta korrektiudesta teettää. Ja tietty sekin vähän pisteitä nostaa että hyökkäyksen tullessa paikalliset lapset eivät kilauta poliisille, vaan manaavat apuun King Kongin.

Niin kuin tapana on, niin tälläkin kertaa mukana on “Video DJ” juontamassa toimintaa. Hauskojakin heittoja sillä on, “Steven Senegal” hymyilyttää vieläkin. Drugs! Tuttua myös on se, että elokuva loppuu kesken kaiken. Samperi sentään.
Arvostelun kirjoitti Are
Lue kaikki tämän elokuvan arvostelut